Guido Sprenkels
Bronzen Beelden en Portretten            

PORTRETTEN

Guido Sprenkels is een gerenommeerd portreteur. Zijn portretten van bekende Nederlanders kregen ruim aandacht in de media. Zo staat zijn StaatsHoofd - hèt bronzen portret van de koning - in tal van gemeentehuizen, ministeries en andere openbare instellingen. Het bronzen portret van Luitenant-Generaal Ted Meines kreeg een warm onthaal van zijn familie en van de vele veteranen die bij de onthulling aanwezig waren. En de buste van Ernst Happel werd onthuld op de middenstip van een uitverkochte Kuip.

Zijn buste JOHAN was te zien in Museum De Fundatie en het eerste gietsel werd onder veel mediabelangstelling onthuld in de Johan Cruijff ArenA. Maar een bronzen portret is niet uitsluitend weggelegd voor bekende personen; een beeld van een geliefd persoon is voor veel mensen bereikbaar. Het resultaat is een kunstwerk met een verhaal dat generaties meegaat. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie.

Het proces

Guido boetseert tijdens enkele zittingen op het atelier en aan de hand van foto’s die tijdens de eerste zitting genomen worden. Ook postuum kan een portret gemaakt worden. Nadat het beeld in klei is goedgekeurd door de opdrachtgever, wordt het in brons gegoten.

De kosten hangen af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of het beeld in de openbare ruimte komt of dat het een particuliere opdracht betreft. Ook zal duidelijk zijn dat een meer dan levensgrote buste (kop met schouders en deel van de borst) meer kost dan een kinderkopje. Om toch een indicatie te krijgen geef ik U twee prijzen (onder voorbehoud): Volwassen persoon ongeveer levensgroot € 4.000. Kinderen tot 7 jaar € 2.600.

Neemt u contact op voor meer informatie.

De opzet van een portret - versneld